Jäsenyys

Teen Ystävät ry jäseneksi voi liittyä paitsi yksityishenkilönä, myös yritysjäsenenä. Mikäli arvostat laadukasta teetä, teehetkesi tekevät sinut onnelliseksi ja haluat oppia lisää teestä, tule mukaan toimintaamme!

Tervetuloa jäseneksi

Yhdistys järjestää jäsentoimintaa, kuten teenmaisteluita ja tutustumiskäyntejä erilaisiin teepaikkoihin.

Henkilöjäsenmaksumme on 30,- vuodessa, ja uusilta jäseniltä perimme tämän lisäksi kertamaksuna liittymismaksun 20,- Jäseneksi voi hankkiutua täyttämällä jäsenhakemuslomakkeen.

Teen Ystävät ry toivottaa myös yritysjäsenet tervetulleiksi. Yhdistyksen kautta yritysjäsen voi tavoittaa noin 300 teeihmistä, ja teen ilosanoman levittäjää. Esittelemme jäsenyrityksiä jäsenistöllemme, ja jaamme mielellämme jäsenyritysten yhteystietoja esimerkiksi medialle. Teemme myös tutustumiskäyntejä teetaloihin, ja tilaamme teetä maisteluihimme.

Yritysjäsenmaksu määräytyy liikevaihdon mukaan. Yritysjäsenen jäsenmaksu on 100 – 400 euroa vuodessa. Ole yhteydessä hallitukseen, mikäli haluat liittyä yritysjäseneksi!

JÄSENTOIMINTAA 2020-2021-2022-2023-2024

TULOSSA 4.9.2024 Ranskalainen teeilta Helena Petäistön johdolla.

25.4.2024 Jos ei kevään vehreys uskalla tänä keväänä tulla meidän luo, me järjestämme sen itse itsellemme nauttien ihanan ruohoisaa kirkkaan vihreää matchaa! Striimasimme Matcha-koulun jäsenistöllemme. Asiantuntijana toimi Teepolku teekaupan Matti Kalliokorpi. Striimattua Matcha-koulua alusti Markku Peltola, joka videolla esitteli meille japanilaista teeseremoniaa omalla yksityisellä teehuoneellaan. Tunti vierähti matchan merkeissä kuin siivillä.

19.3.2024 Vietimme japanilaista teeiltaa keväisellä teemalla Sakura. Zen Sushin yrittäjä Yumi Sugano kertoi valitsemistaan teelaaduista, ja tarjoili suloisen keväiset teemakeiset. Kirjailija Heikki Valkama kertoi meille japanilaisesta vieraanvaraisuudesta, josta on juuri ilmestynyt kirja "OMOTENASHI - mitä voimme oppia japanilaisesta vieraanvaraisuudesta" (Vastapaino 2024). Saimme paljon virikkeitä ajatuksillemme ja aisteillemme; hilpeinä poistuimme pimenevään iltaan hyvin valmistautuneina kohtaamaan seuraavan aamun kevätpäiväntasauksen.

13.3.2024 Ihailtuamme taideteoksia Kuntatalon seinillä, siirryimme vuosikokoustamaan noin neljänkymmenen hengen voimin. Tarjolla oli Hakaniemenhallin Mokka Maten teelaatuja ja Kuntatalon kahvion valmistamaa piirakkaa. Kokouksen jälkeen saimme kuulla mielenkiintoisen (ja nyt niin ajankohtaisen!) luennon "Matka tuoksujen maailmaan", puhujana tietokirjailija Ari Turunen, kas teemiehiä hänkin! Opimme tuoksujen historiasta ja myyteistä, meidän hajuaistista, tuoksujen molekyylirakenteista, harvinaisista kasveista ja vaikka mistä minne ikinä nenämme työnnämmekään.

10.2.2024 TEEKÄVELYT: Helsinki Tea District Teekävelyille osallistui ennätykselliset 96 iloista teehenkilöä! Teekauppiaat tarjoilivat parastaan, uusia tuttavuuksia solmittiin, jännittäviin teenautintoihin perehdyttiin. Kiitos kaikille osallistujille, teekauppiaille ja kävelyoppaille - olette kaikki ihan super!

6.2.2024 Teen Päivä ja Teeviikko. Teema: "Teen teitä".

30.1.2024 Juhlimme Teen Päivän ja Teen Viikon etkoja Oopperatalon Alminsalin lämpiössä. Ohjelmassa oli Teen Ystävän teen 2024 julkistus. Luonnotar -nimisen teen tälle vuodelle muotoili teekauppias Inna Dalem teehuone Ouncesta. Kunniajäsenemme Pekka Nihtinen puolestaan kertoi uusimman teekirjansa "Haaveileva teekannu" teemoista ja kirjoitusprosessista. Sadan hengen iltapäiväteekattaus kerrostarjottimineen oli uljas näky, ja masut pullollaan kirjakasseja kanniskellen poistuimme tilaisuudesta liukkaaseen ja hämärään iltaan.

29.11.2023 Teen Ystävät ry:n hilpeät pikkujoulut vietettiin tonttuisissa tunnelmissa Ravintolakoulu Perhon ravintolassa. Opiskelijoille tarjoutui tilaisuus valmistaa kolmen ruokalajin illallinen teetarjoilulla. Tilaisuudessa esiintyi pianisti, ja ohjelmassa oli myös yltäkylläiset teearpajaiset.

27.9.2023 Japanilaiseen teeiltaan Aallonkulmaan kokoontui Teen ystävät ry ja Japanilaisen kulttuurin ystävät ry JKY. Tilaisuudessa puhuivat japanilaisen estetiikan dosentti Minna Eväsoja, ja japanilaista ruokakulttuuria tutkinut Taru Lindblom. OKASHI, japanilaisia herkkuja -kirjan mukaan suupaloja oli meille valmistanut Yumi Sugano, Zen Sushista. Tilaisuudessa oli myös Ulla Fogelholmin teekeramiikan myyntinäyttely. Keskittyneesti, korvat ja aistit valppaina laskeuduimme yhdessä pimenevään syysiltaan.

29.8.2023 Nautimme Thaimaalaisen teeillan antimista viehättävässä Café Violassa. Teeisäntänä toimi Teepolun Matti Kalliokorpi, joka saatteli meidän thaimaalaisille teeviljemille omakohtaisin kokemuskertomuksin. Violan suussasulavat syötävät, ja viikon ainoa aurinkoinen päivä siivittivät onnistunutta ja iloista teeiltaa.

14.6.2023 Ihanainen Gongfu-teeilta vietettiin kesäisen vehreällä Pakin talolla. Gongfuilijana toimi teemestari Xinyuan teehuone Teemaasta. Jäsenillä oli tilaisuus opetella perinteistä kiinalaista teen uuttoa, ja oppia gongfun filosofiaa. Tilaisuuteen saattoi osallistua myös etänä kotoa tai mökiltä käsin, kun teet oli tilattu ja postitettu etukäteen.

27.4.2023 Vietimme keväistä teeiltaa Håkansbölen kartanolla Vantaalla. Ilta aloitettiin opastetulla kartanokierroksella, jonka meille tarjosi jäsenemme, Vantaan kaupunginjohtaja Ritva Viljanen. Kierroksen jälkeen kokoonnuimme nauttimaan itä-aasialaisia teelaatuja Demmers Teehausin Kirsi Pullisen esitteleminä. Lämminhenkinen tunnelma, iloinen puheensorina ja suloinen lintujen liverrys sokeroivat kuulaanviileän kevätillan.

21.3.2023 Vuosikokous pidettiin taiteilijakoti Lallukan juhlasalissa. Tilaisuuden aluksi saimme kuulla aistinvaraisen tutkimuksen professori emeritan Hely Tuorilan esityksen "Miten aistimme maut". Esitys kirvotti runsaasti yleisökysymyksiä; aihe oli selvästi teeihmisille hyvin mielenkiintoinen. Vuosikokoukseen osallistui noin 40 jäsentä, ja tunnelma kauniissa juhlasalissa oli suloisen lämminhenkinen.

11.2.2023 Teen viikon lauantaina järjestimme teekävelyt Helsingin teekauppoihin. Kaisaniemen Varsapuistosta lähti ryhmiä kello 12 ja 14, ja kello 12 starttasi kulkue myös Kauppakeskus Triplasta, 4. kerroksen info-pisteeltä. Kävelyt keräsivät mukaansa noin 80 innokasta teehen tutustujaa. Teen ystävät ry:n organisoimat teekävelyt ovat aina maksuttomia, eikä niihin tarvitse ilmoittautua.

9.2.2023 Teen Ystävät ry 20-vuotisbileet! Juhlat pidettiin Hotelli Mestarissa. Sadan hengen juhlassa nautimme tietysti teetä, palkitsimme jäsenyrittäjiämme ja yhdistykselle tehty Teelaulu sai ensiesityksensä. Mukana juhlassa oli myös Taikuri Jari, Teekeiju ja itse Elvis. Iloiset juhlijat poistuivat mahtava kassillinen teetä kotiin viemisinä.

6.2.2023 Teen Päivä ja Teeviikko. Vuoden 2023 teema on "Teen taikaa".

30.11.2022 Pieni teekirja (Vastapaino 2022). Kokoonnuimme iltapäiväteelle Leipätehtaan Café Bruketiin. Kirjailija Ville Raivio kertoi Pienen teekirjan kirjoittamisesta ja omasta suhteestaan teekulttuuriin. Kirjojen signeerausta, joulunalustunnelmaa ja yllätysarpajaiset.

6.10.2022 Pidettiin perinteiset Pirkon päivän teekekkerit Bottalla. Tilaisuudessa puhujana vieraili yhdistyksen perustaja Pirkko Arstila. Aiheina olivat muiden muassa Etelä-Korea ja itä-friisiläinen teekulttuuri. Teetaloista paikalla ovat Demmer Teehaus ja Forsman.

25.8.2022 Syyskauden ensimmäinen kokoontuminen oli ihanassa Cafe Violassa Kaisaniemessä. Teekirjailija Pekka Nihtinen tutustutti meitä slaavilaisten teenautintojen historiaan ja propagandaan savuavan samovaarin äärellä. Teet tilaisuuteen kotikeittoisine vadelmahilloineen järjesteli Teehuone Tsaikka.

8.6.2022 Teen Ystävien suvijuhlaa vietettiin Samovarbarin terassilla, kesäisessä Suomenlinnassa. Teemana oli FRESH!, ja kupeissa kevään uutta satoa ja kesäisiä teetunnelmia. Illan puhujina Tuisku Reima ja Sylvia Jiachen Ye. Kokoontumiseen saattoi osallistua paitsi paikan päällä myös etänä: teemaistiaset lähetettiin etukäteen striimin kautta osallistujille.

18.5.2022 Teen Ystävät ry kävi nauttimassa vieraanvaraisuudesta Forsmanin teetalossa. Maistelimme teetä (mm. upea tämän kevään luomu Darjeeling!), kuulimme teetalon perheyrityshistoriaa, vertailimme eri laatuisia teepusseja, opimme rooiboksesta, ja illan hämärtyessä kömmimme masut pullollaan iloisessa "teehumalassa" hihitellen koteihimme.

29.3.2022 Vuosikokous Helsingissä - pitkästä aikaa yhdessä kokoustaminen oli niin mukavaa! Bulevardin srk-salille kokoontui reilusti 40 teenystävää, ja voi sitä puheensorinaa... Jaoimme pitkästä aikaa kunniakirjojakin, ja tilaisuudessa meille esiintyi kansantieteilijä, tietokirjailija Sirkka-Liisa Ranta (Suomalainen Teekirja, Tammi 2020). Kunniajäsenyyden sai Pekka Nihtinen.

6.2.2022 Teen Päivä, teemalla Teetä ja tarinoita. Teen Päivä on koko viikon mittainen; 31.1.-6.2.2022

24.1.2022 Teen Päivän etäetkot: kokoonnumme starttaamaan Teeviikkoa yhdessä kanavien äärelle. Lähetys tehtiin suorana jäsenille Teehuone Ouncesta, Helsingistä. The Ounce teki Queen Elisabeth's Platinum Tea -sekoituksen kuningattaren 70-vuotisen valtakauden kunniaksi, jonka vuosipäivä sattuu olemaan sama kuin meidä suomalainen Teen Päivämme! Arvoimme tätä limited edition -teetä chattiin aktiivisesti osallistuneiden jäsentemme kesken.

2.12.2021 Pikkujoulut striimattiin jäsenistölle jouluisesta Suomenlinnan Lelumuseosta. Ohjelmassa oli mm. yllätysvieras, teeorkesteri ja Pirkko Arstilan joulusatu. Jouluinen teepaketti ja pikkujoulun herkkureseptit oli postitettu jäsenistölle etukäteen.

26.10.2021 Sukellus mustaan teehen; striimattu maistelu- ja keskustelutilaisuus. Osallistujat tilasivat teet turkulaisen Teepolun nettikaupasta, ja itse tilaisuus toteutettiin Helsingissä the Ouncen suloisessa teehuoneessa.

29.9.2021 Sukellus vihreään teehen; striimattu maistelu- ja keskustelutilaisuus. Tilaisuutta isännöi teekauppias Co Tran Chayasta. Tulipahan taas todistelluksi kuinka vihreän teen kirjo on valtava!

8.6.2021 Kevään ensisatojen etämaistelu. Maistelu striimattiin Suomenlinnassa, ja jäsenet osallistuivat maistelemalla heille postitetut teet kodeissaan ja osallistuivat keskusteluun chatin kautta. Ihanan hilpeä ja keväinen tunnelma...

30.3.2021 Vuosikokous pidettiin koronatilanteen takia kokonaan striimattuna. Kunniajäseneksi nimettiin Helena Petäistö.

18.3.2021 "Keväinen kotoilutee" -etämaistelu vastaparina syksyn sesonkiteemaistelulle. Maistelimme teekauppiaden lähettämät laadut, jotka olimme postittaneet maistelupaketteina myös jäsenillemme. Pääsiäisen lähestyminen näkyi mukavalla tavalla maistelussa.

6.2.2021 vietimme Teen Päivää etänä - teekävelyjä ei rajoitusten vuoksi järjestetty. Yhdistyksen puheenjohtaja ja sihteeri kiersivät kuitenkin etukäteen kameran kanssa Helsingin teeliikkeet ja videoivat teekävelyn teekauppiasesittelyineen. Videot jaettiin yhdistyksen facebookissa teeviikon aikana.

2.12.2020 järjestettiin yhdistyksen ensimmäinen teen etämaistelu. Maistelun teema oli  ”Sesonkiin sopiva kotoilutee”. Joulunalusaika näkyi mukavasti maistelussa. Maistelimme teekauppiaiden lähettämät laadut, jotka olimme postittaneet maistelupaketteina myös jäsenillemme. Keskustelua chatin välityksellä, ja keskusteluun osallistujien kesken arvottiin teepalkintoja.

21.9.2020 Vuosikokous Bulevardin srk-salilla (koronatilanteen vuoksi oli siirretty syksyyn). Paikalla oli rajoitusten kokoinen ryhmä, ja kokous striimattiin jäsenistölle. Kunniapuheenjohtajaksi nimettiin Pirkko Arstila, kunniajäseneksi yhdistyksen pitkäaikainen sihteeri Irmeli Roti.

8.2.2020 lauantaina pidettiin Teen Päivän Teekävelyt Helsingissä. Kävelylle oli porrastettu kaksi eri lähtöä ja neljä kävelyryhmää. Kävelylle lähti noin 80 teestä kiinnostunutta osallistujaa. Nautimme maistiaisia ja tarjouksia teekaupoissa Helsingin Tea Districtilla.

23.1.2020 vietettiin Pussiteeiltaa Helsingin yliopiston Observatoriossa. Ari Santamäki Forsmanin teetalosta kertoi jäsenille yrityksestään ja omasta teepolustaan. Maistelimme Forsmanin teetä, ja tutustuimme jäsenemme Laura Kauppisen ympäri maailmaa kerättyyn teepussikokoelmaan. Jäsenet toivat mukanaan omat lempimukinsa joista nautimme pussiteetä.

Rakastat teetä?
Liity jäseneksi

Mikäli teehetkesi tekevät sinut onnelliseksi ja haluat oppia lisää teestä, tule mukaan toimintaamme!

Liity