Valkoinen tee
Valkoinen tee on kaikkein luonnonmukaisinta teetä. Perinteisesti teepensaan lehtien annetaan poiminnan jälkeen vain nahistua ja kuivua ulkoilmassa, jolloin lehti luonnostaan hiukan hapettuu. Koska valkoinen tee on käsittelemätöntä, se sisältää antioksidantteja ja vitamiineja runsaammin kuin käsitellyt teelaadut. Valkoinen tee on hyvin vaaleaa ja mietoa, mutta erittäin virkistävää. Yksi tunnetuimmista valkoisista teistä on hopeaneulastee, joka poimitaan pitkiä kärkisilmuja tuottavista teepensaista. Näissä lehdissä on hentoa hopeista nukkaa, ja lehtivihreää vain nimeksi.
Keltainen tee
Keltainen tee ei kuulu Suomessa helposti saatavilla oleviin teetyyppeihin, koska sitä tuotetaan hyvin pieniä määriä. Keltaista teetä valmistettaessa teelehdet paahdetaan kevyesti, kääräistään paahtamisen jälkeen paperiin, jossa ne säilötään muutaman vuorokauden ajan. Prosessin aikana teen silmut kellastuvat ja teehen muodostuu omanlaisensa jännittävä tuoksu ja aromi.
Vihreä tee
Vihreä tee on maailman eniten juotu teetyyppi. Vihreää teetä varten teen lehdet kevyesti paahdetaan pannussa tai höyrytetään. Useimmat kiinalaiset vihreät teet paahdetaan, ja niissä onkin usein mukavan kevyttä paahteista aromia. Sana sencha tarkoittaa höyryttämällä käsiteltyä teetä, ja sitä tuotetaan erityisesti Japanissa. Höyrytys säilyttää hyvin teen luonnollisen vehreyden ja ruohomaisuuden, mutta toisaalta höyryttämällä käsitellyn teen uuttaminen vaatii erityistä huolellisuutta, jottei juomasta tule kitkerää. Vihreitä teelaatuja on lukematon määrä - hyvä vihreä tee on kuitenkin aina pehmeää, vihreää ja raikkaan tuoksuvaa.
Oolong tee - Sinivihreä tee
Oolongin väri- ja makuerot riippuvat erityisesti teen hapetusasteesta. Voimakkaalla 70 % hapetuksella tee on melko tummaa, kun taas 10-15% hapetuksella saadaan vaaleaa, lähempänä teetä. Tämän teetyypin tuottamisessa pensaslajikkeella, maaperällä, ilmastolla ja lehtien käsittelyllä on valtava kirjo, joita yhdistelemällä tuotetaan maailman hienoimpia teelaatuja. Taiwan eli Formosa on erityisesti kuuluisa korkealaatuisista oolong-teistä.
Musta tee - Punainen tee
Musta tee on teemaailman kuopus ja länsimaissa suosituin. Musta tee on kokonaan hapetettua teelehteä. Alueet, joissa mustaa teetä tuotetaan paljon, ovat usein entisiä siirtomaita: Sri Lanka, Intia ja Kenia. Nämä teet kestää hyvin myös maitoa brittiläisen tavan mukaisesti nautittuina. Teekauppiaat tarjoavat mielenkiintoisia ja vähemmän yleisiä mustia teelaatuja myös esimerkiksi Taiwanista, Japanista ja Etelä-Koreasta. Kiinassa eurooppalaisten mustaa teetä kutsutaan punaiseksi teeksi ja mustaksi teeksi puolestaan tummaa teetä.
Puerh tee - Tumma tee
Tumma tee on kiinalainen erikoisuus, josta suurin osa on erimuotoisiksi kakuiksi tai tiiliksi puristettua teetä. Puerh valmistetaan Kiinan Yunnanissa ja se on tummista laaduista meillä tunnetuin. Teen valmistusprosessiin kuuluu pitkä jälkifermentaatio, jota varten teelehdet kootaan suurehkoiksi keoiksi, jotka kastellaan ja peitetään. Kasoissa kosteus ja lämpötila nousevat, jolloin lehdissä tapahtuu biokemikaalisia muutoksia. Ilmankos siis puerhkin muistuttaa tuoksullaan hevostallia heinineen tai jopa navettaa. Maku kuitenkin on lempeä ja hellii vatsaa. Puerhia saa myös irtoteenä ja siitä löytyy erilaisia maustettujakin versioita. Osa tummista teistä paranee vanhetessaan kuten viinit ja ne tunnetaan myös antiikkiteenä. Korkealaatuisesta teekakusta voidaan kansainvälisissä teehuutokaupoissa pulittaa huimia summia.