Yhdistys

Teen Ystävät ry:llä ei ole säännöllisiä viikko/kuukausikokouksia, vältämme pakollisia rituaaleja. Kokoonnumme muutaman kerran vuodessa teen merkeissä. On maistajaisia, esitelmiä, tutustumisia paikkoihin, joissa saa hyvää teetä, yhdistämme mielellämme teen kauneuteen, musiikkiin, kulttuuriin. Yritämme parhaamme mukaan opiskella teen maailmaa.

Kolme kertaa vuodessa ilmestyy sähköinen jäsenlehti TEEN LEHTI.

Jaamme vuosittain 3 kunniakirjaa ansioituneille teepaikoille. Kunniakirjan ja yhdistyksen logon on suunnitellut taiteilija Jukka Rintala.

1. Kunniakirja kuuluu kahvilalle, jossa tarjoillaan haudutettua teetä ja asiakkaalla on mahdollisuus valita mieleisensä tee useasta vaihtoehdosta. Henkilökunta osaa opastaa teen valinnassa, teen ohella tarjottavat leivonnaiset sopivat teen makuihin ja paikan sisustus on viihtyisä. Tee tarjoillaan sopivissa kupeissa. Toivomme myös, että paikalla olisi jo jatkuvuutta.
  2. Kauppa tai kauppias, joka myy hyviä teelaatuja, tietää ja tuntee teet.
  3. Kauppa, ravintola, yritys, henkilökuntaruokala, huoltoasema, kunta joka on edistänyt teekulttuuria ja vaalinut sitä.
Oletamme, että korkean tason gastronomisissa ravintoloissa teen taso ja tarjoilu on aina hyvä, joten toistaiseksi emme ole niitä erikseen palkinneet.

Teen Ystävät ry:n hallitus

puheenjohtaja Pirkko Arstila